You Kill Me (2007)

you_kill_meNota 7

Download subtitrare You Kill Me

Distributie:

Ben Kingsley… Frank Falenczyk

Téa Leoni… Laurel Pearson

Luke Wilson… Tom

Dennis Farina… Edward O’Leary

Philip Baker Hall… Roman Krzeminski

Bill Pullman… Dave

Marcus Thomas… Stef Krzeminski

REPLICA FILM: You Kill Me

Is this the part where we kiss?

Aflat din nou intr-o stare de leneveala putin imaginabila, autorul acestor randuri s-a hotarat, dupa foarte mult timp, sa urmareasca un film la TV. Zis si facut! Zapand rapid de colo-colo am avut sansa sa dau peste figura cunoscuta a lui Ben Kingsley la Pro TV intr-un film pe care il sarisem in 2007. Cum filmul de abia incepuse (mi-am dat seama dupa seria de nume care se perindau in josul ecranului) am ales sa ma asez mai intr-o doara si sa astept linistit un film despre care recunosc nu stiam foarte multe.

Avea sa se dovedeasca o experienta placuta, starea pe care mi-a dat-o filmul completand-o perfect pe a mea. Filmul e molcom, caldut, uniform. Mai are un plus – nu te face sa gandesti. Asa ca m-am obsinuit sa mi se dea totul mura in gura si fara sa mai incerc sa prevad un final potrivit am ales sa ma bat cu Mos Ene si sa rezist pentru a-l urmari pe plesuvul erou in actiune.

you_kill_me_1

Kingsley da viata unui personaj foarte misto, desi ciudat ar fi cuvantul cel mai potrivit. Este un asasin platit, de origine poloneza, dependent de alcool, ce-si indeplineste sarcinile doar pentru a mai face rost de bani pentru bautura. Cand insa desele sale derapaje ii distrag atentia de la “munca” este timpul ca familia sa intervina. Familia are doua sensuri, acela obisnuit, dar si celalalt, italinesc, care ne aduce aminte de mafie. Ma rog, dupa o misiune ratata barbatul nostru este trimis de ai lui in San Francisco la dezalcolizare. Faza e ca cel pe care trebuia sa-l ucida intoarce armele si reuseste sa fure afacerea familiei de polonezi, asta dupa ce in prealabil ii calca pe cap (da, ii omoara) pe cativa dintre ei.

you_kill_me_2

Ma asteptam la razbunarea eroului nostru dar aveam mult de asteptat acesta implicandu-se foarte serios intr-o relatie amoroasa in noul oras. Delicioase momentele de la pompele funebre, noua slujba a ex-asasinului, dar si confesiunile pe care acesta le face la intrunirile alcoolicilor anonimi. Ca totul sa aiba o cu totul alta turnura decat m-am asteptat nici macar proaspetei iubite (Téa Leoni) nu-i ascunde adevarul. Da, m-a surprins usurinta cu care a spus tuturor ca este ucigas platit.

Ajungem in cele din urma la momentul final cu asasinarea celui pe care-l “iertase” in prima instanta. Ce suprinde din nou este linistea inumana care invaluie acest moment important al peliculei. Niciodata crima nu mi s-a parut mai dulce, mai eleganta. Pac, genericul de final. S-a terminat?! Am rezistat! “You Kill Me” a reusit sa fie altfel. Bravo!

Trailer You Kill Me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *