Where the Wild Things Are (2009)

where_the_wild_things_areNota 7

Download subtitrare Where the Wild Things Are

Distributie:

Max Records… Max

James Gandolfini… Carol

Lauren Ambrose… KW

Paul Dano… Alexander

Catherine O’Hara… Judith

Forest Whitaker… Ira

REPLICA FILM: Where the Wild Things Are

Happiness isn’t always the best way to be happy…

Cu totii avem o lume a noastra, indiferent daca vrem sa recunoastem sau nu. Fiecare dintre voi, cei care citesc aceste randuri, viseaza in fiecare zi ca devin “cineva”. Nu stiu in ce domeniu, in ce univers, in ce calitate… Rezultatul difera la fiecare dintre noi. Totul rabufneste din copilarie. Atunci visam cu ochii deschisi, fara sa ne fie teama de cineva. Exemplul cel mai bun este cantatul in fata oglinzii, cu un spray sau o perie de par pe post de microfon. Mai exista, de obicei in cazul baietilor, visul de a deveni fotbalist, asa ca sunt de inteles desele decolari si aterizari fortate pe care le suporta pernele din casa. Dar “problema” este ca aceste proiectari in necunoscut continua tacit si in vietile noastre de adulti. De ce spun problema? Pentru ca nimeni nu vrea sa le mai recunoasca.

where_the_wild_things_are_1

Pentru cei care simt ca se incadreaza in randurile de mai sus, va invit sa urmariti “Where the Wild Things Are”, un produs marca Spike Jonze care ne readuce magia copilariei si ne provoaca sa fim din nou deschisi. Ceilalti insa, cei inchistati, negativistii, vor fi de-a dreptul ingroziti de lipsa logicii din film si il vor parasi dupa maxim treizeci de minute. Asta deoarece produsul este rezultat al muncii lui Maurice Sendak in cartea care da si titlul peliculei. Iar filmul parcurge etapele artistic, neinteles, pretentios, precum ar face-o o scriere.

where_the_wild_things_are_2

Max (Max Records) este un baietel care se simte neglijat de mama si sora lui. Cum nici prieteni de varsta lui nu prea are, prichindelul prefera sa evadeze in lumea sa, unde au loc zeci de evenimente pe care le poate controla. Totul pana intr-o zi cand o cearta cu mama sa il propulseaza intr-o lume pe care nu o vizitase anterior. Aici da peste cativa monstruleti simpatici, al caror rege devine cat ai zice peste.

where_the_wild_things_are_3

Bun, ca majoritatea celor care vor vedea filmul din proprie initiativa mizam pe o poveste plina de aventuri. Nu avea sa fie insa asa. Aparent film pentru copii, “Where the Wild Things Are” se dovedeste o lectie de viata pentru adultii care au uitat ceea ce este important in viata. Asa ca vom vedea cativa monstrii care proiecteaza perfect sentimente pe care le regasim in fiecare dintre noi: furie, ura, dragoste, frustrare, gelozie, teama, curiozitate, speranta. Daca veti intelege filmul veti fi miscati de scena de ramas-bun din final. De nu, a fost doar un experiment neplacut. “Where the Wild Things Are – Taramul monstrilor” nu este un film pentru toata lumea. Dar asta e, unii uita sa mai viseze…

Trailer Where the Wild Things Are

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *