The Invention of Lying (2009)

invention_of_lying_poster_ver2Nota 7

Download subtitrare The Invention of Lying

Distributie:

Ricky Gervais   … Mark Bellison

Jennifer Garner… Anna McDoogles

Jonah Hill… Frank

Louis C.K…. Greg

Jeffrey Tambor… Anthony

REPLICA FILM: The Invention of Lying

– I was just masturbating.

– That… makes me think of your vagina.

Postat intr-o lume ce aparent pare mai buna decat cea in care traim, “The Invention of Lying” nu reinventeaza roata si nici nu ne face sa ne extaziem peste masura. Este aceeasi comedie obisnuita de provenienta 2009 in care tantalul de serviciu reuseste in viata si, pe deasupra, mai ramane si cu fata visurilor. Asadar, nimic nou sub soare!

invention_of_lying_1

Prima data ar trebui sa ramanem perplexi la ideea surprinsa de regizorul, scenaristul si actorul principal, Ricky Gervais – viata intr-o lume in care nimeni nu poate minti. Da, avem parte de un “Liar Liar” la scara larga. Insa, dupa cateva scene din debut in care vedem cum oamenii recunosc cu nonsalanta tot ceea ce fac gresit (“tocmai m-am masturbat”, “esti urat”, “tocmai am facut treaba mare. Cu ce va servesc?”) realizam ca lumea respectiva nu ar fi avut sanse sa treaca mai departe de Evul Mediu. Intr-o astfel de lume ar trebui sa existe numai criminali, din cauza avalansei de informatii daunatoare dar nefolositoare la care esti supus.

invention_of_lying_2

Ramanem insa naivi, creduli pana la Dumnezeu, si ii dam o sansa de afirmare acestui Ricky Gervais si ideii sale. Daca mai exista cineva care avea vreu dubiu personajul caruia ii da viata, Mark Bellison, este cel care inventeaza minciuna, asa cum transmite titlul. Totul dintr-o situatie banala, care ma face sa afirm faptul ca acest eveniment istoric ar fi trebuit sa aiba loc din timpuri de mult apuse. E totusi o comedie asa ca iar ma opresc din gandit si observ “minunea”. Realizand ca poate minti omul se transforma peste noapte. Castiga bani cu nemiluita, si-o apropie pe cea draga lui si reuseste sa devina cel mai de succes om al planetei inventand scenarii pe care mintea celorlati nu le putea imagina, fiind limitata de natura.

invention_of_lying_3

De ce totusi i-am acordat nota 6,5, va veti intreba?! Pentru ca filmul are momentele lui. Mi-a placut seria interminabila de cameo-uri. Foarte tare prezenta scurta a lui Philip Seymour Hoffman. De asemenea hilar rolul acordat lui Jason Bateman. Cel mai tare mi s-a parut insa Edward Norton in rolul politistului; trebuie vazut. Mi-a mai placut si Jennifer Garner si ale ei urechi. Asadar cateva roluri faine facute de actori cunoscuti intr-o comedie aparte, chiar daca nu tocmai originala. Merita vazut? Da, pentru ca in 2009 am avut cu siguranta multe alte comedii cu valoarea mai mica decat cea de fata.

Trailer The Invention of Lying

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *