Book of Blood (2008)

book_of_bloodNota 5

Download subtitrare Book of Blood

Distributie:

Jonas Armstrong… Simon McNeal

Sophie Ward… Mary Florescu

Clive Russell… Wyburd

Paul Blair… Reg Fuller

Romana Abercromby… Janie

REPLICA FILM: Book of Blood

There is something going on in this house!

Iata, pentru sfarsitul lui 2009 – inceputul lui 2010, m-am hotarat sa recomand inca un horror ce poarta amprenta renumitului Clive Barker. Daca nu ati auzit de dansul ar fi bine sa cititi primele randuri din articolul dedicat filmului “Dread” acum ceva zile. Clive este “colegul de banca” al lui Stephen King, creand ca si acesta zeci de povestioare “creepy” care sa ne ridice parul maciuca. Unele sunt reusite, altele mai putin. Cert e ca omul si-a facut un nume in bransa, de unde sansa ca aceste povesti sa fie ecranizate, vazute (de unii ca mine) si povestite pentru voi.

book_of_blood_1

Asa se intampla si cu “Book of Blood”, o experienta destul de reusita vizual si ca simtire. Credeti-ma, atmosfera de la inceputul filmului este cat se poate de solida. M-am ghemuit frumusel in fotoliu incercand sa scap de demonii ce incercau parca sa iasa din ecran. De ce? Intai pentru ca am dat de un personaj oribil, crestat din cap pana in picioare. Baiatul este de fapt “Book of Blood”, colectie a scrierilor celor care nu mai sunt printre noi. Doi, pentru scena care ne expune rautatea fantomelor; acestea sfasie la propriu o fata. Dar pentru a intelege rostul cuvintelor de mai sus trebuie sa mai dam cateva detalii.

book_of_blood_3

Baiatul ia parte la un experiment sinistru impreuna cu o profesoara obsedata de paranormal. Aceasta ii propune tanarului (aparent posesor al unor puteri ce nu au explicatie) sa petreaca cateva zile intr-o casa parasita despre care se crede a adaposti cateva fantome.

book_of_blood_2

Lucru real, dupa cum vom vedea noi din debut, dar greu de demonstrat de cei doi. Dupa cum am spus, in prima parte totul este cat se poate de tensionat. Din pacate nivelul adrenalinei scade, cand desele iesiri ale fantomelor sunt inlocuite de efecte speciale inoculate voit de baiatul nostru. Acesta, satul sa astepte un semn din lumea cealalta decide sa creeze versiunea proprie si incearca sa o pacaleasca pe profesoara. Reuseste, chiar o aduce in patul sau, numai ca, intr-un final, el cade victima adevaratelor aparitii. E ca in povestea aceea arhicunoscuta. Din plictiseala copilul striga lupul de cateva ori, este crezut de sateni, dar se dovedeste doar o farsa. Cand insa animalul isi face aparitia nimeni nu-l mai in seama. Ei, aici “lupul” este o armata de fantome, care il vor transforma pe tanar in mesagerul lor. Finalul este prost, spre foarte prost, iata de ce am si data nota din start. Povestea avea potential si ne putea speria pana la capat. Nu o face, asa ca ramanem cu primele atacuri ale fantomelor, foarte reale si greu de uitat.

Trailer Book of Blood

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *