Avatar (2009)

avatar_ver2Nota 8

Download subtitrare Avatar

Distributie:

Sam Worthington… Jake Sully

Zoe Saldana… Neytiri

Sigourney Weaver… Dr. Grace Augustine

Stephen Lang… Colonel Miles Quaritch

Joel Moore… Norm Spellman

Michelle Rodriguez… Trudy Chacon

Giovanni Ribisi… Parker Selfridge

REPLICA FILM: Avatar

Just relax and let your mind go blank. That shouldn’t be too hard for you…

Dati-mi voie sa va atrag atentia asupra vorbelor spuse de Sigourney Weaver in rolul doctorului Grace Augustine, chiar aproape de debutul filmului. Pentru ca ele contin chintesenta efectului “Avatar” asupra planetei. Adica?! Nu plecati urechea la sutele de articole laudative. Pentru ca veti fi doar unul cu mintea goala caruia i se inoculeaza parerea altcuiva.

avatar_1

Nimeni nu poate fi ocolit de “Avatar”, in acest moment, chiar daca si-ar dori. Exista doar o solutie pentru a scapa de acest efect; sa fii rupt de lume (a se citi orice mijloc de informare). Si, pentru a ma face mai usor inteles, am sa incep prin a va spune ce cred foarte scurt si la obiect. Nu credeti?! Iata:

  • “Avatar” nu este cel mai bun film din istorie. E chiar departe de acest titlu.
  • “Avatar” nu reinventeaza nici o poveste. Personajul principal se indragosteste previzibil (o stiati si voi nu?! Pana si tipa de langa mine, careia prietenul i-a explicat tot filmul ce se intampla, a prezis povestea de iubire dintre albastrei) de o fiinta de pe alta planeta, trece de partea speciei de pe Pandora, lupta impotriva marsavilor oameni si salveaza specia amenintata cu pieirea. Stiam toti ca asta se va intampla, nu va ascundeti dupa deget. Eu totusi speram ca va fi altceva. Nu a fost!
  • Este frumos in 3D. Da, lumea in care se desfasoara actiunea este mirifica, spectaculoasa, nemaivazuta.

avatar_2

  • Da, merita sa dai banii pe bilet. Insa nu dupa intoxicarea cu “cel mai scump film”, “s-a muncit peste 2000 de ore pentru fiecare secunda din film”, “Spielberg il considera cel mai tare film de actiune in 3D”, etc.. Get the idea?!
  • Cameron nu m-a convins utilizand in exces CGI-ul, chiar daca efectele arata mai reale ca oricand. Declaratia lui, conform careia astazi nu ar mai construi platoul pentru “Titanic” ci ar folosi fara nici un dubiu CGI-ul, nu poate fi parata decat cu a mea sincera impartasire: “Am vazut “Titanic-ul” de sase-sapte ori si numaratoarea nu s-a oprit inca. Nu stiu daca “Avatar” va avea aceeasi soarta. De fapt… stiu! Nu-l voi vedea de atatea ori.

avatar_3

  • Nu mai ascultati zecile de sfaturi care va provoaca sa vedeti “cel mai cel dintre filme”. “Avatar” nu ascunde nimic nemaivazut pana astazi. Iar mint, Pandora si creaturile ei nu le-am mai vazut, dar e suficient?
  • Concluzie? “Avatar” e de vazut. La cinema. In 3D. Veti regreta daca pierdeti niste scene de aventuri incredibile. Totusi, va revolutiona lumea filmului?! No way! Nu deveniti partizani intr-o lupta pe care nu o cunoasteti. Mergeti, vedeti-l si fiti liberi sa va sustineti propria parere. Aceasta va fi: “Da, frumos, dar se putea mult mai mult!”

Trailer Avatar

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *