Quarantine (2008)

Uffaa! Bine ca s-a terminat! E “scary” rau de tot! De un singur lucru imi pare rau, si anume ca nu am avut initiativa de a vedea intai originalul, pelicula spaniola “Rec”, lansata in 2007. Presupun, nu am de unde sa stiu, ca era mai “adevarata”, spaniolii neavand tendinta de a imbuna situatiile pentru a se incadra in “ratings” cum fac yankeii. Ce pot sa spun? Totul este copiat de acolo, chiar si numele! Iar groaza… Greu de descris! Mi-a placut ca a fost filmat, ca si “Cloverfield”, din mana, cu o singura camera. Chiar daca vor exista multi care vor acuza dureri de cap dupa, sentimentul de frica nu putea fi creat cu cadre largi, profesioniste. Situatia prezentata este tratata ca atare! Precum un reportaj! Dar sa spun, scurt si la obiect despre ce e vorba in “Carantina”! Angela Vidal (Jennifer Carpenter – “The Exorcism of Emily Rose”), un reporter de televiziune pleaca impreuna cu cameramanul ei intr-o misiune de noapte a pompierilor.

Dintre acestia distingem doua figuri, Jake (Jay Hernandez – “Lakeview Terrace”) si Fletcher (Johnathon Schaech – “Prom Night”). Cele patru personaje ajung intr-o cladire din Los Angeles, unde are loc un eveniment aparent minor. La fata locului mai gasesc doi politisti si alti locatari ai cladirii. Jake forteaza usa de la apartamentul unde s-ar parea ca s-a intamplat ceva ciudat…

…si de aici incepe nebunia. Chiar daca la inceput am crezut ca o sa dau peste alt film cu zombie, tocmai bun de mancat floricele, mi-am dat seama in cateva minute ca situatia in sine e captivanta. Prima data m-am gandit la “Right at Your Door”, crezand ca aceasta situatie fortata, pentru cei inchisi in cladire, va aduce si altvceva in afara luptelor cu oamenii insetati de sange.

In cele din urma nu avem parte de cine stie ce dezvaluiri ci doar de actiune intensa, fara pic de pauza, in urma careia cu genunchii stransi la piept vom spera ca cel putin unul dintre cei izolati sa gaseasca o solutie pentru a se salva. Mizam, bineinteles, pe personajul principal feminin, insa… ramane sa vedeti ce se intampla! Merita urmarit! Serios!

Download subtitrare Quarantine

REPLICA – Quarantine
“We’re here to help you!”

Nota 8

Mai bun decat prevedeam! Trailer

6 comments for “Quarantine (2008)

 1. shaman
  January 28, 2009 at 5:08 pm

  Este un film bun, captivant, cu numeroase scene f “horror”. nu face parte din categoria flmelor cu zombii f f prost facute. e un film pe care il recomand sa fie vazut cu lumina aprinsa.

 2. cozmin
  January 29, 2009 at 10:46 am

  nu prea mi-a placut , pe mine personal nu ma ingrozeste deloc si in plus efectele sunt cam slabe la cat buget au avut

 3. Ionita Dorin
  February 4, 2009 at 12:23 am

  Din cate stiu a fost in box-office dar pentru ce? Efectele au lasat de dorit vorba lui cozmin…In schimb Angela (Jennifer Carpenter) a mai indulcit putin filmul 🙂

 4. Lorvina
  February 9, 2009 at 9:48 pm

  Modul de filmare a vrut sa imprime o nota realista filmului, dar in fapt nu se prea reuseste acest efect, dar mentine tensiunea. Imi place ca filmul se limiteaza doar la o singura noapte, in care se petrec toate evenimentele. Pentru un film cu zombie, este destul de bunicel, chiar socant pe alocuri, multe imagini viscerale. Eu i-as da un 7.

 5. design
  February 16, 2009 at 4:25 pm

  Se răspîndeşte moda filmatului din mînă pentru filmele ce nu se pot hotărî dacă să fie thriller sau horror. Dar tot degeaba, nu încearcă decît să ascundă goliciunea de idei şi sperietura indusă forţat. Exact ca filmul de faţă.

 6. Relu Stan
  February 19, 2009 at 6:03 pm

  mda un film mediocru…i-au copiat pe niste spanioli.asa cum spunea cineva mai sus este filmat cu mana,sa para mai real.din pacate si la chestia asta copiaza.nota 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *