Filme noi – ianuarie 2009 (IV)

Entre les murs

Filmul francez “Entre les murs/ The Class” nominalizat la Oscar la categoria “Cel mai bun film strain”, a avut premiera pe marile ecrane inca de anul trecut. A avut, astfel, sansa sa castige cateva premii si sa se faca remarcat de spectatori. Acum in S.U.A. are loc o lansare la nivel limitat, menita sa atraga ceva atentie inainte de premiile ce vor fi decernate pe 22 februarie la Los Angeles. Pelicula ruleaza si in cinematografele din Romania, iar eu nu pot decat sa va invit sa-l urmariti! Francois Begaudeau, cel care a scris cartea, respectiv scenariul filmului tradus la noi “In Clasa”, a acceptat sa-si joace propriul rol in pelicula (cel al profesorului), ridicand astfel nivelul simtirilor la maxim. Promite mult! Revin dupa vizionare cu un articol care ii va fi dedicat!

The Uninvited

Un alt film nou care preia un subiect deja urmarit acum cativa ani pe ecrane. “The Uninvited/ Povestea celor doua surori” preia modelul “Quarantine”, “The Eye”, “Shutter” si copiaza filmul coreean “Janghwa, Hongryeon” din 2003, in incercarea de a castiga ceva banuti. Subiectul promite, distributia de asemenea, cu cele doua surori, Anna (Emily Browning – “Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events”) si Alex (Arielle Kebbel – John Tucker Must Die”) luptand cu malefica mama vitrega Rachael (Elizabeth Banks- “Zack and Miri Make a Porno”), plus ca avem o fantoma la orizont. Toate bune! In lipsa unui concurent acerb va intra, probabil, in top 3 incasari in acest weekend.

Taken

Desi mi se pare ca l-am vazut de o gramada de timp, americanii nu au avut aceeasi sansa si, de abia maine vor asista la premiera la scara larga a excelentului film de actiune ce il are in prim plan pe cavalerul Jedi, Liam Neeson (“The Chronicles of Narnia: Prince Caspian”). Mai mult, sondajele arata ca “Taken/ Teroare in Paris” este principalul favorit in a-l detronona pe “Paul Blart: Mall Cop” de pe primul loc in box-office. Ciudata alegerea studioului de a-l lansa atat de tarziu peste ocean. Vom vedea care vor fi reactiile spectatorilor americani. Oare nu folosesc si ei torrentul?!! :))

New in Town

Ultimul dar nu cel din urma este filmul “Nou-venita in oras”, cu “sclifosita” Renee Zellweger (“Appaloosa”, “Leatherheads”) pe post de star. Ceea ce ma face sa ocolesc cu grija aceasta comedie, pe care simt ca am mai “vazut-o” de cateva zeci de ori. Subiectul e prea comercial, cu femeia care se muta intr-un oras acoperit de zapezi din Minnesota, dupa ce intreaga viata si-a trait-o in insoritul Miami. Nu ca asta ar fi problema! Ea intalneste un print calare pe un … morman alb. :)) De zapada! Se indragosteste (avem asadar comedia romantica tocmai potrivita pentru doamne si domnisoare) si ajunge sa isi doreasca sa nu mai paraseasca orasul respectiv. Sfarsit! Nici trailerul nu am avut rabdare sa-l vad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *